2017-11-30 22 瀏覽
有時午飯時間行過見到御藏都心郁郁想食,但因為唔買買返公司食,所以一直都未試.今日太多野做,要加班,諗住買外賣返公司食,就即刻諗到御藏啦.$42就有交易,都幾抵試.買滿$150 就有得免費送外賣去公司,其實好方便提早打電話黎叫定外賣自取都得,可以慳返啲時間原來登記做會員就有$100優惠券,不過我趕時間,無登記到.一睇個MENU,真係好豐富,咩種類都有.想食飯既話有刺身丼,炒飯,便當,滑蛋飯,咖哩飯,蕃茄飯,蛋包飯.另外都有烏冬,壽司,刺身等等.岩哂我呢啲鍾意食日本野既人,逐樣試既話真係有排都試唔完,唔會厭呀諗唔到既話可以去睇下凍櫃,個度都有唔少選擇不過我已經有心水想食咩啦就係最受歡迎既刺身丼啦做野咁辛苦,要對自己好啲,要個最豐富既至得落完單等左陣就有啦即刻比錢就拎返公司邊食邊做野啦飲品係送既,我就揀左麵豉湯啦拎到返公司仲係熱辣辣既呢個凍凍地既時候真係好需要飲返啲熱野味道同日本餐廳個啲一樣,唔會因為係外賣而降低左佢既質素御藏特選刺身飯 $95跟住就食我最期待既刺身丼啦一打開,眼睛食先,因為就咁睇已經睇到好豐富啦有三文魚,三文魚籽,甜蝦,帶子,海膽,好足料首先一定要食海膽先,怕佢係室溫會好快
提早打電話黎叫定外賣自取都得,可以慳返啲時間
原來登記做會員就有$100優惠券,不過我趕時間,無登記到.
諗唔到既話可以去睇下凍櫃,個度都有唔少選擇

不過我已經有心水想食咩啦
就係最受歡迎既刺身丼啦
做野咁辛苦,要對自己好啲,要個最豐富既至得
落完單等左陣就有啦
即刻比錢就拎返公司邊食邊做野啦
飲品係送既,我就揀左麵豉湯啦
拎到返公司仲係熱辣辣既
呢個凍凍地既時候真係好需要飲返啲熱野
味道同日本餐廳個啲一樣,唔會因為係外賣而降低左佢既質素

御藏特選刺身飯 $95
御藏特選刺身飯
跟住就食我最期待既刺身丼啦
一打開,眼睛食先,因為就咁睇已經睇到好豐富啦
有三文魚,三文魚籽,甜蝦,帶子,海膽,好足料
首先一定要食海膽先,怕佢係室溫會好快變到有腥臭味
好彩御藏既海膽仲係好新鮮,拎黎送飯就最岩啦
之後就試三文魚啦,有5塊,唔會太薄身,而且魚身沾滿魚籽,熷添口感,再沾啲wasabi,
再黎就係三文魚籽,大大粒,成堆放入口咬,啲汁濟哂出黎,好滿足,呢樣要黎撈飯都係好爽既
最後就係甜蝦同埋帶子,前者有4條,後者有2粒
2樣都係好鮮甜,唔會因為外賣而令到個質素差左

食完之後都飽飽地,,不過唔多夠喉,應該好快會再去試其他食物啦~
PS.其實都有堂食,如果唔介意係立食既話都可以考慮下.
2017-11-29
外賣自取