今日想食韓國嘢,上OpenRice睇唔多選擇,見到呢間啲相幾吸引又新,決定試吓佢哋開12點,我哋12點鬆啲到係佢第一枱客佢間舖唔大,得一張4人枱同3張2人枱,所以最好係佢啱啱開鋪既時候去,滿左既就唔知要等幾耐老闆係香港人,老闆娘係韓國人,所以係正宗家庭式韓國菜食物唔多選擇,但我鍾意食既佢都有,所以唔係大問題兩個人食,其實真係嗌得太多,不過冇辦法,樣樣都想試,食淨嗰啲就打包左前菜個泡菜係自家製,比出面辣,唔錯韓式無骨炸雞配甜辣醬:呢個係半份嘅份量,雞好嫩又唔乾,堅好味迷你泡菜煎餅:真係超級超級好味!外面個皮係脆既,裏面又超多料,係我食過最好味既泡菜煎餅之一同埋佢唔會好似出面咁樣一大塊煎,係分開細細塊逐塊逐塊煎,睇得出老闆娘好有心機!部隊火鍋(2人份)加芝士:又係極度推介!超級多料,超大鍋!芝士可以拉絲!個湯係泡菜湯個湯,所以都忍唔住飲咗碗餐肉每塊都煎過,睇得出又係好有心機整!食完飯佢哋既囡囡仲送左個斜咩袋俾我哋做聖誕禮物,好sweet另外見到有一台客係個伯伯之前食過要個女再帶佢泥,老闆娘竟然記得個伯伯之前食過乜嘢,充滿人情味

佢哋開12點,我哋12點鬆啲到係佢第一枱客
老闆係香港人,老闆娘係韓國人,所以係正宗家庭式韓國菜

食物唔多選擇,但我鍾意食既佢都有,所以唔係大問題

前菜個泡菜係自家製,比出面辣,唔錯

餐肉每塊都煎過,睇得出又係好有心機整!

2021-12-28
  • 韓式無骨炸雞配甜辣醬