石門多野食就眾所周知架啦,今次要介紹既呢間餐廳位於廣場出入口,除左十分顯眼之外,店名玩味得黎亦可令人一睇就知道有海鮮食🐟.早排就同屋企人去左呢間餐廳食晚飯🥢,唔睇menu都唔知原來佢地主打海鮮之餘仲有烤魚🔥同海鮮火鍋🍲供應🤩烤魚共有海鱸魚、江豚魚同珍珠鱲魚 3款魚類🐟,5種口味就有重慶香辣🌶、泰國冬陰功🇹🇭、海南黃金酸辣、蒜香醬燒🔥同新加坡椰香喇沙🥥;而辣度🌶亦有分為唔辣、BB辣、小辣、中辣同大辣5種,完全係顧及到唔食得辣同愛辣人士既口味😬.至於火鍋湯底就有泰國冬陰功🇹🇭、麻辣+豬骨鴛鴦🌶、香濃豬骨🐷、胡椒豬肚🐽、台式養生🇹🇼同芫茜皮蛋🥚6款,價錢有平亦有貴🤗不論客人選擇以烤魚🔥還是係烚下烚下🍲既方式,亦可加配肉類、海鮮同各種火鍋配料,部分配料例如炸芋頭、沙爆魚肚、鵝腸更係平時係火鍋店度都比較罕見,選擇絕對係夠晒多🤗******************************✨蒜香醬燒烤魚🐟 ($268) 當晚我地就揀左肉質鮮嫩而肥美既珍珠鱲魚,配上蒜香醬,惹味得黎又唔會好鹹,味道更令人有種家庭菜既感覺🤗 對於第一次食烤魚既屋企人黎講,完全係刷新左佢地對烤魚既認知🤣烤魚本身附有蓮藕、黑

✨蒜香醬燒烤魚🐟 ($268)

烤魚本身附有蓮藕、黑木耳、萵筍同芽菜,由於當既我地另外再工有加點配料,食完烤魚之後店員會埋黎為我地加湯,完全係一鍋兩吃既體驗😌
✨紅薯粉 ($30)
✨白菜仔 ($36)
✨油麥菜 ($36)

✨頂級黑豚豬腩片🥓 ($125)
作為餐廳必食既肉類之一,呢客豬腩片肥瘦均勻,口感柔嫩又有鮮味😋 雖然價錢唔算好平,但就屬於一分錢一分貨既質素😛

✨豬粉腸🐷 ($38)
豬粉腸同樣唔係度度都有得食,而呢度既份量唔少之餘,食起上黎爽口又夠粉,最重要既係食落無怪味,賣相望落亦夠晒乾淨,以呢個價錢黎講,絕對係物超所值🙊

✨青檸梳打🍹 ($32)
✨ 熱情果乳酪梳打🍹 ($32)
青檸梳打正常發揮,永遠係安全之選;而熱情果乳酪梳打味道就酸酸甜甜,不過熱情果味道就唔太明顯🤔
👧🏻人均消費:$300 (另+10%服務費)
😋味道指數:3.8/5
💰抵食指數:3.6/5
🪑環境指數:4/5
💁🏻‍♀️服務指數:4/5
👍🏻再訪指數:3.8/5
📍Seafood ghost
地址:沙田石門安群街3號京瑞廣場一期地下G11號舖
⏰營業時間:11:30–22:00 (Mon–Sun)

🔍 #燕妮吃在新界區 #燕妮吃在石門