2014-11-02 1299 瀏覽
7:15PM去攞飛, 接待員話:而家無飛攞,你8:00PM再黎排隊攞飛啦。聽完之後, 行下商場啦, 7:45PM返去, 已經有十幾人排隊, 甘照排啦 (諗住按排隊入場), 點知係排隊攞飛, 再等號碼入埸 (你兩個步驟), 只可以食約70分鐘都算啦, 一心都想試下, 等多陣都OK, 但見入面都有幾張吉枱都唔放人入去, 可能留比有5-8人, 好彩等左30MINS就可以去。等待中都已經諗到想食咩, 甘叫人落單啦, 一位女侍應黎,我地叫左"烏卒卒" (墨魚紫菜卷飯), 餃子辣湯拉面, 炸雞沙律, 廚師卡邦尼年糕, 柚子蜜, 原本想叫半溶芝士辣件糕, 問個女侍應個辣度回啦, 佢好快已經話無得減辣, 甘我再諗啦, 我朋友已經叫其他野食先, 個女侍應掛住望出門口都唔聽人講野, 我話轉卡邦尼年粽又聽唔到, 唔想落單米搵身二個羅, 我之前睇食評都有人話侍應無咩禮貌, 估唔到發生自己身上。心諗如果食物好野都算。但係我隔離枱既一對男女枱上有3碟野都食得一半, 唔係掛.......首先到既係烏卒卒, 個汁有少少辣, 都幾好食, 如果餐牌無寫墨魚, 跟本食唔到第二道係廚師卡邦尼年糕, 除左有年糕, 仲有天使麵,

第二道係廚師卡邦尼年糕, 除左有年糕, 仲有天使麵, 個汁勁杰又"溜", 食2啖已經唔想再食, 坦白講都幾難食
跟住係餃子辣湯拉面, 有煎蛋同餃子, 個湯都幾辣, 比年糕算唔錯
最後到係炸雞沙律, 以為係一舊舊雞, 原來係一條條雞, 不過睇個賣相好似幾好食(沙律菜同雞條), 點知食落口又乾又硬, 薯條都好食過佢, 可能無左D雞條個沙律會仲好食

我隔離枱坐左2位講國語既青年人, 有位男侍應同佢地講夠鐘要埋單, 人地有立即比現金, 找完錢, 對男女都無離開繼續傾計(都有40鐘), 我見D侍應行過都望下, 啤下佢地, 我想問點解要啤呢?行過去用普通話請佢地離開米得羅, 到我埋單個陣都無人行過去請佢地離開, 唔怪得出面甘多人等位啦

最後簽咭埋單, 個男侍應遞張單簽名, 簽完名, 佢一粒聲都無出過就甘樣比返張信用咭我就走左去
食物已經唔係好食, 價錢又唔平, 服務同態度就好D啦

烏卒卒
炸雞沙律