2024-01-04 72 瀏覽
之前食過Lady Nara已經心思思泰國菜,今次朋友去有機會再去沙田行街就順便試下佢沙田既Nara Thai味道如何😋呢一間既裝潢同尖沙咀Lady Nara好唔同,會比較似番泰國菜餐廳多d,冇咁多粉紅色少女打卡風,環境都好舒服同有氣氛,餐廳面積都大,所以同隔離枱都唔會話坐得好近,入座一樣都會送送上泰式脆蝦片小食,蝦片脆卜卜,少少辣,非常可口。😁今次同朋友叫左一個主食加個小食同甜品share黎食🤫小食揀左香脆蝦餅🦐蝦餅上枱熱辣辣,食起上黎仲非常脆口,再沾上酸甜醬,唔單止加上左酸甜味道,更帶出蝦既鮮味👍🏻🤩主食揀左泰式豬肉炒河粉🥩🍲河粉份量都好大,食得好飽。同平時既泰式味道有小小唔同,偏乾身小小,食落味道都幾驚喜。💕甜品叫左朋友好想食既芒果糯米飯🥭糯米飯熱熱地,上面既椰醬都好多,味道都好特別,我諗可能係餐廳自製既醬汁黎🫣🥭芒果都好大舊,都好鮮甜,成個甜品份量原來都唔少架,比想像中大份好多,抵食!🤭成餐飯都好飽好滿足,食埋甜品真係好圓滿啦。😎

今次同朋友叫左一個主食加個小食同甜品share黎食🤫

小食揀左香脆蝦餅🦐

主食揀左泰式豬肉炒河粉🥩🍲

甜品叫左朋友好想食既芒果糯米飯🥭

成餐飯都好飽好滿足,食埋甜品真係好圓滿啦。😎

2023-12-17
聖誕節