2023-09-14 1180 瀏覽
今晚去了樂富的Pyeong Chang 平昌食燒肉,門口有佢地韓國式既招牌。呢餐揀左佢地既世子放題,既有燒既食,又有熟食。餐廳都唔細間,環境空氣都算是燒肉餐廳處理得比較好,每個爐上面都有個抽氣的,而牆上都有大大幅既公仔畫。我們的都怕食完個袋好多油煙味,餐廳既餐廳嘅凳可以揭起,放個袋入邊,咁樣食嗰陣時個袋就唔會吸到太多既油煙,食完成陣味。同其他韓國餐廳一樣,有泡菜同芽菜可以任添,都幾好食仲提供左生菜可以包住燒肉黎食。餐廳飲品櫃放左不同種類既飲品,都算頗多選擇。食物有好多選擇,呢餐當然我們冇可能掂得晒啦,有海鮮、炸物、冷麵、石鍋飯、醃咗嘅鵪鶉蛋、燉過嘅豬軟骨、沙律…..仲有佢哋嘅無限添加既爐邊蛋今餐值得一提既係,我們order了一塊西冷牛扒,都幾大塊,差唔多燒熟果時,才攞鉸剪剪開一條片片,非常有牛既香味。總體今餐味道幾好,希望下次再過嚟可以叫多啲朋友,咁又可以試多啲唔同嘅食物啦😉

呢餐揀左佢地既世子放題,既有燒既食,又有熟食。

同其他韓國餐廳一樣,有泡菜同芽菜可以任添,都幾好食

仲提供左生菜可以包住燒肉黎食。

餐廳飲品櫃放左不同種類既飲品,都算頗多選擇。

仲有佢哋嘅無限添加既爐邊蛋

2023-09-12