2024-01-10 15 瀏覽
今晚同朋友去左一間係油麻地既樓上西餐廳食飯,餐廳雖然唔大,但環境都唔錯,音樂播緊啲歐美歌,整體環境都幾舒服,可以好舒服咁坐低慢慢食.依家訂台用優惠碼B43889仲有額外優惠添我地就叫左2個Set同招牌菜火魔醉蜆.APPETIZER(前菜)有得揀餐湯或者沙律,我地就揀左餐湯,今日既係法式洋蔥湯,湯有甜甜地嘅洋蔥味,蒜蓉包都十分香脆MAIN香燒猪頸肉紅咖哩燴意大利飯👍🏻 紅咖喱同Risotto意外地夾,兩者好完美咁融合埋一齊👍🏻 豬頸肉煎到啱啱好,唔會好鞋,肥瘦亦剛好,食落好香好腍法國紅酒燴牛面肉👍🏻 牛面肉炆得好腍,牛肉入口即化,完全唔痴牙,好有誠意👍🏻 下面有薯蓉、西蘭花、番茄仔等配菜,同牛肉一齊食口感豐富火魔醉蜆👀 係Openrice就一直見到好多人推薦,於是就試下,果然有驚喜👍🏻 上菜時老闆會親自淋上白酒點火,十分吸睛,打卡一流👍🏻 蜆肉鮮甜肥美,酒味濃郁,加上蒜香十分惹味

依家訂台用優惠碼B43889仲有額外優惠添

我地就叫左2個Set同招牌菜火魔醉蜆

APPETIZER(前菜)

MAIN
香燒猪頸肉紅咖哩燴意大利飯
👍🏻 豬頸肉煎到啱啱好,唔會好鞋,肥瘦亦剛好,食落好香好腍

法國紅酒燴牛面肉
👍🏻 牛面肉炆得好腍,牛肉入口即化,完全唔痴牙,好有誠意

火魔醉蜆
👍🏻 上菜時老闆會親自淋上白酒點火,十分吸睛,打卡一流
👍🏻 蜆肉鮮甜肥美,酒味濃郁,加上蒜香十分惹味