2018-12-15 378 瀏覽
第一次去coffee talks,店面細細,裝修偏向韓風cafe。因為不接受訂位,所以只可以walk in等位,算係少許不便嘅地方。餐廳食物主要分意粉,pizza,意大利飯,漢堡四大類別,另加廚師推介豬仔骨。今次點了黑松露什箘意粉,龍蝦湯海鮮意大利飯同香辣肉腸蘑菇pizza。黑松露什箘意粉的黑松露味道香濃突出,而醬汁不清爽,不是忌廉汁的膩口。香辣肉腸蘑菇意粉尺寸大概只有9吋,薄的餅底。雖然材料有香辣肉腸,但實際上並無覺得食得到有辣。最後的龍蝦湯海鮮意大利飯,飯身煮得偏軟,蕃茄味略蓋過龍蝦湯味。食物同飲品選擇不算少,不過份量偏細份,比較適合一人一碟。如果要幾人分享的話,最多只可以兩三人分享,否則每人只可分到兩、三口。值得一提的是熱花茶可以加水,好抵飲。

黑松露什箘意粉

香辣肉腸蘑菇pizza