2019-01-04 544 瀏覽
數月前見到網上有媒體介紹呢間越南餐廳,到左今日經過見到依然有排隊人潮,證明餐廳站得住陣腳,即使等待時間超過30分鐘都決定要試一試。招牌牛油雞翼:雞翼有濃濃既蒜蓉牛油味,而且炸得香脆可口,皮脆肉嫩又能夠保留肉汁!河內牛柳牛丸粉:湯底清澈濃郁,半生熟既牛柳嫩滑,牛丸爽口彈牙,河粉又滑溜;若果再加上油條、青檸汁同辣椒等配料,可以令到個湯底更加鮮甜,味道有所提升。雖然價錢唔平,不過值得一試!地道碳燒豬肉伴越南檬粉:店家將碳燒豬肉連湯,及檬粉分開另上。湯底帶甜味,檬粉另外分成一束束,好比你一束粉沾湯與豬肉同吃,感覺幾得意,就似食日式沾麵一樣。雖然餐廳地方細細,座位不多又逼人,不過整體食物高質有水準,有誠意既心機小店都算值得排隊等候!

招牌牛油雞翼

河內牛柳牛丸粉

地道碳燒豬肉伴越南檬粉

題外話/補充資料: 店家不設加一,只收現金
2018-12-30
聖誕節