2023-10-04 15 瀏覽
返工附近竟然都開左間Comma,所以食完lunch就問同事要唔要買番公司飲啦其中一個朋友就叫左草莓の奶🍼,杯邊同杯底都有草莓果醬同果肉,唔單止飲落好士多啤梨味,打卡都好靚呢~配埋鮮奶簡直就好似食緊士多啤梨奶昔或者雪糕咁呀🍓 🍓💕味道都唔會太甜,但唔鍾意奶味既朋友仔就可能考慮下試唔試啦~🤫另外,另一個朋友就叫左香椰奶昔(走甜),配料就加左紫米、雙色芋圓,非常豐富🤭 椰奶味好濃,係冰沙底黎,但都唔會覺得好淡,朋友話加左紫米之後好似平時食糖水既椰汁紫米露咁,但椰奶味再濃小小,另外,朋友話芋圓都好好食,好Q彈🤩我自己就比較鍾意飲茶底飲品,所以我就叫左一個水蜜桃紅茶(少甜),聽店員講茶底係阿薩姆紅茶黎,唔會好甜又飲到茶香味,清清地幾唔錯呢!🤓唔單止港式糖水好特色,佢既台式茶飲都相當唔錯,應該會成為我地同事既每日必飲list呢

2023-09-30