2023-01-16 89 瀏覽
尼間係我屋企人成日黎食既雞煲。今日突然想食雞煲就黎尼間食下。今日好想食辣 所以叫左個火焰麻辣雞煲中辣。好期待。環境唔錯,如果坐窗邊有旺角街度景觀。服務好好。員工態度好有禮貌!👍一上枱煮左陣,店員走過黎點火。嘩!竟然有表演睇!著火🔥的雞煲,陣陣既雞煲麻辣味出晒黎。流晒口水。已經急不及待夾起件雞食。我地叫左個細份雞煲。全部都係雞髀肉。啖啖肉。又嫩又多汁。再加埋雞煲既醬汁好惹味。食到停唔到口。趁佢未加湯,用埋本身雞煲嘅醬汁黎煮手切牛頸脊同響鈴卷。十分惹味。完全唔使點鼓油辣椒醬都好夠味道。我仲叫左個竹笙墨魚滑,係竹笙包住墨魚滑。尼兩樣都係我鍾意食既。一咬落去,已經滿足左我三個願望。下次要試下個芝士雞煲先。
下次要試下個芝士雞煲先。

• 竹笙墨魚滑
  • 火焰麻辣雞煲