餐廳: 盈館
資訊:

2024-03-11 111 瀏覽
今朝一早跑完步,中午時間約左朋友來呢家餐廳飲茶。一邊食一邊享受美食,呢個經歷真系高級享受啊。「避風塘脆茄」方面,茄子經過熬煮後,湯汁非常香濃,肉質鮮嫩多汁,內部的肉質則保持著柔軟的口感,避風塘非常適合喜愛食辣的人品嚐,食完成個人都好幸福😆👍🏻「晶瑩鮮蝦餃」方面,蝦肉肉質鮮嫩,彈牙有嚼勁,外皮薄又滑,味道鮮美香濃,good😎 「頭蒜虎皮尖椒」▶️蒜蓉增加惹味,椒微微辣,個人認爲可以接受,反而增加左惹味既感覺。清爽相得益彰,香氣四溢。最後一個「紅米魚茸脆竹腸」食得黎又好開胃,而且顏色都好靚。朋友都對呢間餐廳既評分非常高,覺得選擇豐富,不論環境同味道都十分出色,而且亦好近我住既地方,下次會再來😹😹😹😹
最後一個「紅米魚茸脆竹腸」食得黎又好開胃,而且顏色都好靚。