2016-08-04 468 瀏覽
依家唔洗飛韓國先食到嘅韓牛啦我地試左個3-4人嘅韓牛餐-韓牛套餐有韓牛200g 、豬排骨、豬腩肉、多 春魚、大蝦、炑八護心肉、年糕、海鮮豆腐湯 同芝士生蠔,加上可無限添加前菜,同最中意芝士粟米同泡菜雞蛋,又熱又香蛋味。而韓牛脂肪比例真係啱啱好,有雪花,味道同質感無得頂,食落好重牛味同油花細緻,好正,可以先剪細細塊再烤一烤,避免太熟令肉質變韌肉汁流失 這樣就能品嚐到1++級韓牛美味之處豆腐湯值得一讚,好入味,豆腐又滑又香,配料有小小脆肉瓜😍而有點失望系本身期待嘅芝士生蠔略有腥味,就連芝士都蓋吾過陣腥味☹️食左两隻都頂吾順,叫侍應收走,無再食。再加廿食埋個韓冰就very good😍紅豆同荳粉味道好夾,再加上甜甜地年糕,冰凍又甜,所以個人認為吾洗加煉奶都好夠甜。

依家唔洗飛韓國先食到嘅韓牛啦

我地試左個3-4人嘅韓牛餐

豆腐湯值得一讚,好入味,豆腐又滑又香,配料有小小脆肉瓜😍
2016-08-01
  • 韓牛