2023-06-30 216 瀏覽
平日晚市第一次黎食泰菜,餐廳鄰近油麻地站A2出口,直行1-2分鐘就到。兩人共嗌咗三款菜式同兩杯飲品:1. 泰式涼拌火辣魚皮 ($78) 平時涼拌魚皮係舊式粥檔食得多,又未試過係泰國餐廳食過。爽彈嘅魚皮加上泰式沙律,啱晒而家夏天食!唔食得辣嘅朋友要注意因為都幾辣下🙈2. 生菜9包 ($88) 豬肉碎上面加咗秋葵乾,撈埋肉碎嘅口感特別得黎又惹味,係出面餐廳未試過嘅味道,估唔到秋葵同泰式肉碎咁夾,推介大家黎試!大推!3. 蟹肉炒飯 ($108) 炒飯有炸蟹鉗、蟹肉同蟹籽4. 芒芒雪沙 ($48) 落單時有得選擇甜度5. 椰青 ($48)食飯時出現咗小插曲,飲品有漏單嘅情況,同侍應講爭杯芒果冰沙,然後侍應話我地無落到單,我哋double check有落到單同show俾侍應睇,最後侍應話聽到我講芒果糯米飯然後就走開咗,當刻感到有d莫名其妙同有怪責嘅意味,如果加返句「唔好意思」,語氣客氣點客人會感到舒服啲,畢竟漏單不是我們的錯和提點餐廳不是我們的責任,因此服務方面有待改善。除咗依點之外,餐廳其他方面都好好,菜式美味同有創意,餐廳環境都好光鮮同整潔,價錢同出面泰式餐廳差唔多唔會特別貴,將來有機會會再

1. 泰式涼拌火辣魚皮 ($78)
泰式涼拌火辣魚皮

2. 生菜9包 ($88)
大推!
生菜鳩包

3. 蟹肉炒飯 ($108)
炒飯有炸蟹鉗、蟹肉同蟹籽
蟹肉炒飯

4. 芒芒雪沙 ($48)
落單時有得選擇甜度

5. 椰青 ($48)

除咗依點之外,餐廳其他方面都好好,菜式美味同有創意,餐廳環境都好光鮮同整潔,價錢同出面泰式餐廳差唔多唔會特別貴,將來有機會會再來光顧
泰式涼拌火辣魚皮
生菜鳩包