2022-12-07 2135 瀏覽
心血來潮想食燒肉,去左瓊華中心16樓的「本場」。經店員介紹,我地點左人氣no.1 的極上牛小排海鮮放題。首先,坐位闊寬,唔會好逼。光線充足。環境舒服。另外,叫餐方式係掃描QR code。不用自己行出去拎,岩晒我尼d懶人。重點,食物終於上枱啦!極品牛小排必點真心好味,脂肪與肉的比例平均,燒到中期,牛的香味撲鼻而來,十分肚餓的我已經急不及待想食啦。入口軟身,脂肪同肉汁停留在口腔中,果然係必點之選。對得起個價錢有凸。牛頸脊必選牛頸脊比牛小排薄身,入口依然牛肉味濃郁。牛舌值得點鍾意牛舌的我必點的。薄身的口舌,容易掌握火喉,燒一陣好快食得。正!豬大腸我老公最愛的豬大腸。好味道!小食方面:我點左海蜇沙律。岩晒鍾意食海蜇的食家。唯一缺點係咸左少少。蟹子沙律必點我最鍾意既係,尼間有生菜同泡菜提供。可以包住肉一齊食。岩晒鍾意食生菜包的我。仲有好多其他肉類小食同熟食飲品甜品,不可盡錄。大家可以黎試下最後,有movenpick 雪糕做完結。好豐盛好滿足
首先,坐位闊寬,唔會好逼。光線充足。環境舒服。
重點,食物終於上枱啦!
極品牛小排必點

牛頸脊必選

牛頸脊比牛小排薄身,入口依然牛肉味濃郁。
牛舌值得點

豬大腸

我老公最愛的豬大腸。好味道!

小食方面:
我點左海蜇沙律。岩晒鍾意食海蜇的食家。唯一缺點係咸左少少。
蟹子沙律必點

最後,有movenpick 雪糕做完結。好豐盛好滿足

• 極上牛小排