2020-02-26 86 瀏覽
呢日約咗好友食雞煲,我地六點就到咗餐廳,尚算少人,空間位置寬敞。之前已經聽過呢度有多款味道揀,好多都係滋補嘅雞煲選擇,例如螺片花膠雞煲、花雕藥膳等,而我地就揀咗前者。店員先用滾水將餐具洗乾淨,非常貼心,亦有好多醬料俾我地自由配搭。除咗雞煲嘅味道可另揀湯底,如果唔揀就會用清湯。雞煲好快就準備好!一擺上枱已經見到奶白色嘅湯好 creamy,飲落嘅味道好濃,即使之後加咗清湯都仲係好 creamy~湯入面仲有勁多花膠同雞,雖然雞肉有少少碎骨,但真係多到食極唔完,花膠更是非常嫩滑,果然夠滋補。兩個人唔係叫咗好多嘢食但都食到好飽!其中嘅手打丸同爆芝響鈴都幾特別,兩樣都係餐廳自製,響鈴層次感豐富,食到中間芝士味都好濃。餐廳呢座大廈嘅特別之處就係佢嘅景色,喺呢個高樓美景下食飯不知不覺就食咗差不多三個鐘,係同朋友傾訴聚舊嘅好選擇~

除咗雞煲嘅味道可另揀湯底,如果唔揀就會用清湯。

兩個人唔係叫咗好多嘢食但都食到好飽!
2020-02-25