2021-07-21 107 瀏覽
留意到旺角有間越南fusion菜,好似幾特別咁,就嚟同朋友試下新鮮嘢🧡南越蛋咖啡$28咖啡面有層蛋打出嚟的cream,餐廳同事話要就咁飲,唔好單獨食D cream, 好似奶蓋綠茶咁😂層蛋cream有少少蛋香同甜甜地,配合咖啡一齊飲,即刻超滑同超香口👍🏻南越蛋啤酒$38首先會有杯蛋cream俾我哋,然後我可以自行倒越南啤酒落去。呢個又幾有驚喜,杯啤酒加咗蛋cream口感好滑,好易入口,朋友都話好好飲👍🏻脆米紙薄餅 $48呢個雖然賣相平平,食落卻好有驚喜!薄餅上的青瓜絲同蘿蔔絲酸酸甜甜,配上千島沙律醬同臘腸,又意外地match!紙薄餅底冇咩味道,得個脆字,但就配合返topping的豐富口感,即刻昇華咗👍🏻👍🏻五香豬腩伴鍋巴$52豬腩肉都不錯,鍋巴就有脆脆哋但有少少硬,成個食完覺得略嫌有啲滯。SHAKESHAKE 雞軟骨$48呢個上菜時都幾有創意,好似M記Shake Shake薯條咁有個紙袋包住。佢有辣粉同青檸可以自行調味,可以加落個紙袋到shake完再倒出來慢慢食😂招牌金邊粉$88呢個性價比超高👍🏻完全估唔到佢有咁多料!湯底鮮甜,食得出係真材實料煲出嚟,而唔係味精粉。食材比普通越南湯粉要豐

南越蛋咖啡

南越蛋咖啡$28

南越蛋啤酒$38

脆米紙薄餅

脆米紙薄餅 $48
呢個雖然賣相平平,食落卻好有驚喜!

五香豬腩伴鍋巴

五香豬腩伴鍋巴$52
SHAKESHAKE 雞軟骨

SHAKESHAKE 雞軟骨$48
招牌金邊粉

招牌金邊粉$88
呢個性價比超高👍🏻完全估唔到佢有咁多料!
湯底鮮甜,食得出係真材實料煲出嚟,而唔係味精粉。

食材比普通越南湯粉要豐富好多,有牛尾、牛面珠、牛筋、牛肉、牛丸、仲有油炸鬼😂

🤎環境
餐廳環境都幾闊落同舒服,好適合幾個朋友一齊嚟食下嘢吹下水,同埋人多都可以叫多幾款。

🧡性價比
我覺得性價比都幾高,我同朋友兩個人叫左4碟菜+兩杯飲品,都只喺三百頭,好抵食👍🏻

南越蛋咖啡
脆米紙薄餅