2023-02-14 27 瀏覽
位於通菜街兩旁嘅小食店,都算近地鐵站出口。假日中午時段去,去到好彩咁啱都有幾個吉位,其餘都好快就滿座。煎餃 $52/10隻(+$4雙拼)選擇咗店內特色餃: 蒜芯豬肉餃&韭菜蝦皮豬肉餃🥟估唔到蒜芯拎嚟包餃子又幾好味!滿滿蒜芯嘅香,蒜芯亦keep到少少嘅爽口,加上豬肉本身都整得十分juicy,所以呢款餃好值得推介!至於韭菜蝦皮豬肉餃,唔太食到所謂嘅蝦皮,但當普通嘅煎韭菜豬肉餃子食一樣香口好味,係好穩陣嘅選擇!醉炸雞翼 $35/5隻如無意外係將醉雞雞翼拎去炸,所以食落會帶有少少嘅酒味!外皮炸得剛剛好,望落似茶餐廳嘅炸雞翼,都幾特別,值得一試!餃麵 $51餃子: 招牌餃子貳號,有5粒。湯底: 豆漿蝦湯麵: 烏冬唔太理解點解招牌餃子係招牌,可能因為煎招牌餃會特別少少,但放湯揀招牌餃就變普通餃子。而且只有5粒,感覺唔太夠食。不過對個豆漿蝦湯幾有驚喜,清清豆漿中帶有蝦油味!加上店舖選用日本烏冬,所以加湯食都好味!😋小總結💬所有餃子都算皮薄餡靚,最impressive 同推介係蒜芯餃!所有食物份量就唔算太多,細細份咁,但始終係小店,所以都值得一試!(滿分為🤤x5)好味指數: 🤤🤤🤤🤤抵食指數: 🤤🤤🤤
蒜芯豬肉餃拼韭菜蝦皮豬肉餃

煎餃 $52/10隻(+$4雙拼)
選擇咗店內特色餃: 蒜芯豬肉餃&韭菜蝦皮豬肉餃🥟

醉炸雞翼

炸雞翼 $35/5隻

招牌餃子貳號配烏冬
餃麵 $51
餃子: 招牌餃子貳號,有5粒。
湯底: 豆漿蝦湯
麵: 烏冬

小總結💬

(滿分為🤤x5)
好味指數: 🤤🤤🤤🤤
抵食指數: 🤤🤤🤤