2018-11-04 80 瀏覽
收工嚟新蒲崗揾朋友食飯,諗住除咗mikiki 工廠區應該冇啖好食,點行行下見到舊藥房隔離有間好別緻嘅西餐廳。好奇心驅使下就決定去試下~入面唔算好大間,但唔會感覺好迫,配上個開放式廚房相反令人覺得好舒服好悠閒。睇咗餐牌發現原來佢唔止有西餐,連中餐都有得食,有紅油抄手同豆腐飯等,真係估佢唔到。只係今日想食西餐多啲就照嗌住西餐先。本身係明太子控嘅我見到明太子一定要試一試!呢個明太子意粉將啲明太子醬同意粉融合得好好,食落有明太子味之餘又唔會太濃令人接受唔到。啲帶子幾大隻,仲要有4粒!食落口感好好唔會太靱。除咗明太子之外都好鐘意食千層麵,呢個爆多肉醬嘅千層麵唔會太乾,加埋芝士真係口感十足,只係內層嘅麵就比較零碎啦~兩個女人又點可以唔食甜品~嗌咗呢個窩夫,有抹茶雪糕、紅豆、黑糖啫喱。雖然大家都係甜,但各自有唔同嘅味道,唔會互相掩蓋,各有特色,窩夫啱啱上碟仲有少少脆嘅質感,真係夠晒新鮮。呢間餐廳雖然冇啲好出眾嘅菜色令人專登會嚟,但係整體嚟講都好好,裝修食物同服務都好唔錯。如果下次再嚟新蒲崗一定會再諗起呢度~

想食  ·  明太子意粉

意大利千層闊麵