2021-04-21 239 瀏覽
榮記既沙嗲牛肉麵同煲仔飯聽左好多年, 作為慈雲山街坊既我咁耐都未試過, 今日放假就同屋企人去試下啦!!!次次行過榮記都係咁多人,今次都唔例外, 等左十分鐘位左右就入到去啦~呢到既環境其實真係好一般....又逼又細, 不過唔緊要, 試一試佢個招牌茶沙嗲牛肉煲仔麵先!!!嘩, 黎到個樣真好吸引既!!炸炸聲,夠哂新鮮熱辣!味道方面,佢個公仔麵本身無飛水,直接放入去。咁樣會令好多泡沫出現、而且公仔麵面頭既鈉會食哂落肚。。。其實簡單飛一飛水個效果同埋口感會好好多,成本亦唔高。個沙嗲湯底好濃,比較重花生醬味,食到一半已經好膩。牛肉就係一般正常野,無咩特別。所以結論最出色係個presentation,用左煲仔上,個marketing亦做得好, 味道同環境就真係好一般

嘩, 黎到個樣真好吸引既!!炸炸聲,夠哂新鮮熱辣!