2023-06-12 1253 瀏覽
自從多番自由行/旅行團來港後,以為山頂嘅店舖會多番生意,結果仍然未如理想,平日晚上7時半左右黎到,見到商店已相繼關門,不少餐廳亦已停止入座🙈🙈。幸好呢間餐廳仍未到last order時間😌,而且環境優美,於是決定入去一試。不過如圖所見,餐廳只有幾枱客人。侍應態度親切,先為我地點飲品及送上餐包。寶雲酥羊架略為過火,感覺似吉列羊架。儘管如此,羊架肉質嫩滑多汁,帶微微羊騷味。鴨肉醬寬條麵賣相不太吸引,食落卻有驚喜。肉醬有濃濃嘅肉香,份量十足,食到臨尾幾乎可以啖啖肉醬𢳂黎食。寬條麵似新鮮自家製嘅,口感柔韌彈牙。最後點了甜品朱古力雪糕 & 柚子gelato作結。朱古力雪糕非常香濃,上面仲灑上朱古力碎。至於gelato嘅柚子果味好重好清新。

侍應態度親切,先為我地點飲品及送上餐包。