2020-06-08 1700 瀏覽
今時今日龍門冰室都算係非常出名,其他分店都間唔中會幫襯,唯獨係龍門居呢一間真係冇乜機會幫襯,真係咁岩去間呢一頭先會入到黎試下☺️龍門居d鋪頭集中晒係樓下條路度,所以好易就搵到。𣎴過鋪位同其他分店既size差好遠,入到去坐低已經見到d侍應同客人都熟落咁吹水,明顯係做街坊生意既格局。呢排因為疫情,都知道龍門有自設工作室整下抗疫用品。是日午餐餐牌,我果日就揀左吉豬烏冬,而朋友就係餐牌揀左個麵餐烏冬一上碟就見到好足料,塊吉豬夠厚身又大大塊,烏冬色水夠深,肯定夠晒味🤤果然不出所料,好食到停唔到口朋友個麵餐就係五香肉丁辛辣麵,辣x辣,見到碗麵我都流汗😂朋友comment話肉丁好多,麵就偏硬身,岩晒佢口味👍🏻個麵餐重會跟一份牛奶咸牛肉玉子燒,我試左一啖,d蛋滑到不得了,配埋大量咸牛肉,直頭係王牌美食😍至於多士亦都好好,有得配奶醬多,好有心機😍野飲就叫左凍奶茶同凍檸茶食完唔多夠飽,所以叫多2份小食,蜜糖雞翼同薯蓉青口。2樣質素都好高,不過我個人鐘意雞翼多d,因為青口下面d薯蓉真係齋薯蓉😂如果多返少少配料會更高分最尾見到重有真普糭賣,當然要支持下👍🏻👍🏻👍🏻

呢排因為疫情,都知道龍門有自設工作室整下抗疫用品。

野飲就叫左凍奶茶同凍檸茶

最尾見到重有真普糭賣,當然要支持下👍🏻👍🏻👍🏻
  • 蜜糖雞翼
  • 牛奶咸牛肉玉子燒