2022-04-10 124 瀏覽
屯市新開food court都未試過,諗住揀間試一試,花甲年華都聽左好耐,今晚外賣試下。因為第一次食,唔係好熟,問左店員幾個問題,我問清湯係咩湯,佢答豬骨湯,然後問辣湯係咩湯底,佢話都係豬骨湯,再問辣係咪麻辣,佢話係香辣唔係麻辣。由第二個問題開始佢已經開始唔耐煩,第三個問題佢已經唔想答,叫我自己睇,我心諗,如果有寫就唔駛問你啦。返到去,見到花甲非常細隻,未見過呢隻超迷你款,一試入口非常之辣,啲粉全部都好辣,再睇埋個湯,辣油至少有1cm浮面,超強勁大辣,我懷疑落錯單,但睇單的確寫微辣,我倒左一半湯溝水,仍然好辣,而且係我唔鍾意嘅麻辣,店員又答我唔係麻辣?講真,就算唔放湯食,我都辣到食唔到,我倒左九成幾份,只食左烤倉魚,對花甲年華非常失望!P.S. 食花甲粉推介去華都地下果間 好食好多!

P.S. 食花甲粉推介去華都地下果間 好食好多!

外賣自取