近日,我同三五知己揀咗間位於尖沙咀的港式餐廳""YA鴨"",可以嘆下美食。😉 踏入店內,首先映入眼簾嘅就係佢哋枱上佈滿嘅各款可愛鴨子裝飾,瞬間將我哋帶入了一個清新愜意的小世界。🎈🦆首先,我哋要黎嚟一試就係佢哋的招牌菜金錢肚豬大腸飯,驚艷四溢的麻辣口感實在讓我們赞不絕口!惹火的麻辣味瞬間點燃了我們的熱情,瞬間就感受到香港的味道👍😋。接著,我哋來到另一道特色菜重料柱侯金錢肚豬大腸飯,呢個就係絕對的震撼,重口味的菜式光看就非常懾人,入口後更是美味無比。鮮噴噴的肚豬大腸和濃郁的柱候醬油完美結合,口感層次分明,實在令人難以忘懷。😝🍚我哋又點咗一款椒鹽花枝丸,椒鹽味道恰到好處不會過重,加上花枝丸的口感彈牙,鮮嫩入口,浸發出瑤柱味,整個人瞬間就活过来。🍥👌飲品方面,佢哋的鴨屎香鴛鴦(咖啡加鴨屎香茶葉再加奶)以及鴨屎香爆檸茶(鴨屎香茶葉)也都非常有特色,別具一格,帶出佢哋港式茶餐廳的一面,口感醇厚,尤其鴨屎香爆檸茶帶點甜和酸,更顯清新寡味。☕️🍵一晚下來,和朋友們內心滿滿都係歡樂,美味同樂的時光飛逝,讓我們都唏噓不已,彷彿在瞬間回到了童年的美好時光,真心滿足!😆🎉總括而言,""YA鴨""絕對係港式餐廳中
總括而言,""YA鴨""絕對係港式餐廳中一個獨特嘅存在,從佢哋用心製作的菜飯,倒準備出來的精緻熱茶,再到綠葉裝飾間的小童裝飾,無不流露出佢哋對食物和環境的用心。如果你想體驗一下真正的香港風味,同時享受一個愉快的晚上,嗱,非常推薦你去試試,一定唔會後悔!🥳👍