2018-02-15 72 瀏覽
老實講,呢間餐廳並非本來慶祝情人節的首選但2~3星期前打去該餐廳已full booking,見呢間餐廳評分都高,價錢亦可接受,於是一試要搵一日上去俾$500 deposit,而當日會減$100book左8:30pm, 8:15上到去已可入座一入黎已經要讚!座得舒服, 店面細細, 但2人會俾4人檯, 唔怕檯貼檯同陌生人一齊坐咁尷尬!而且考慮到情人節, 餐廳仲特地拎個花桶俾我地插束花係檯面!!好貼心!!!擺設如上, 送左2盒朱古力, 仲有2張卡, 侍應表示下年出示有5折(雖然係抵, 不過有幾多人下年會黎同一間餐廳呢.....)情人節特別餐前菜方面, 豬肋條真係好好食!海膽蟹肉意大利飯,海膽不會過濃過淡,飯粒軟硬適中芝士龍蝦+美國牛柳,龍蝦肉爽口,新鮮!牛柳可自行加黑椒調味,味道更好!芝士蛋糕+朱古力蛋糕無跟餐野飲, 於是叫左一杯有酒精, 一杯無酒精既飲品女友點的Flavor Mojito(草莓)真的太搶喉,我都覺得頭半杯都過濃酒味,但當冰溶了,味道卻是非常地好Berry punch,酸酸的非常開胃,圓球為莓類的冰塊,有心思!食物飲品味道驚喜不算大,中規中距,但勝在侍應非常有禮貌收碟放餐都會
老實講,呢間餐廳並非本來慶祝情人節的首選
要搵一日上去俾$500 deposit,而當日會減$100
book左8:30pm, 8:15上到去已可入座

(雖然係抵, 不過有幾多人下年會黎同一間餐廳呢.....)

情人節特別餐
前菜方面, 豬肋條真係好好食!

海膽蟹肉意大利飯,海膽不會過濃過淡,飯粒軟硬適中

芝士龍蝦+美國牛柳,龍蝦肉爽口,新鮮!
牛柳可自行加黑椒調味,味道更好!

芝士蛋糕+朱古力蛋糕

無跟餐野飲, 於是叫左一杯有酒精, 一杯無酒精既飲品
女友點的Flavor Mojito(草莓)

食物飲品味道驚喜不算大,中規中距,但勝在侍應非常有禮貌
收碟放餐都會講聲唔好意思,阻阻你,而龍蝦上菜時亦特別提醒蝦槓部份已打開,平凡中見細心
等升降機離開既時候,女友打算門前拍照留念,店員見到亦主動幫我地影
難怪女友一進升降機便讚呢間餐廳服務好!
2018-02-14
情人節