2018-08-23 519 瀏覽
今日本身想去THE ONE某新開既餐廳食飯, 點知滿左, 於是就去左旁邊既美麗華搵野食, 知道佢3-4樓果度開左好多餐廳, 搵既時候經過Pizza Express, 印象中海港城果間既Pizza都幾好食, 於是就入左去食.當時係7點左右, 但裡面冇乜人. 裡面既裝修同一般既Pizza Express一樣, 白色/藍色, 幾摩登. 我地叫左SET DINNER, 包一個沙律, 小食, 主菜, 兩杯野飲. 沙律叫左主廚精選沙律, 我覺得幾有誠意, 用料都幾新鮮, 裡面除左沙律菜, 仲有蛋, 芝士粒, 雞肉, 車厘茄… 而且比例岩岩好, 每啖菜都有其他配料一齊, 夾埋味道幾有層次, 好味! 小食叫左蕃茄醬肉丸, 蕃茄醬味道幾好, 酸甜味平均得幾好, 感覺裡面有真蕃茄, 肉丸比較普遍, 好食過宜家家居, 但好惜我食倒一粒有隔夜味… 另外叫左黑松露油野菌PIZZA, 有點失望, 唔係食倒黑松露味, 上邊既芝士同蕃茄醬分佈好唔平均, 而且蕃茄得好少, 好似得D水係上邊, 野菌又唔夠多, 成個PIZZA淨係食倒批皮味, 佢仲要已經係薄皮… 正當我想比個差評時, 經理禮貌地走埋黎問我地食物好冇味, 於
當時係7點左右, 但裡面冇乜人. 裡面既裝修同一般既Pizza Express一樣, 白色/藍色, 幾摩登. 我地叫左SET DINNER, 包一個沙律, 小食, 主菜, 兩杯野飲. 沙律叫左主廚精選沙律, 我覺得幾有誠意, 用料都幾新鮮, 裡面除左沙律菜, 仲有蛋, 芝士粒, 雞肉, 車厘茄… 而且比例岩岩好, 每啖菜都有其他配料一齊, 夾埋味道幾有層次, 好味! 小食叫左蕃茄醬肉丸, 蕃茄醬味道幾好, 酸甜味平均得幾好, 感覺裡面有真蕃茄, 肉丸比較普遍, 好食過宜家家居, 但好惜我食倒一粒有隔夜味… 另外叫左黑松露油野菌PIZZA, 有點失望, 唔係食倒黑松露味, 上邊既芝士同蕃茄醬分佈好唔平均, 而且蕃茄得好少, 好似得D水係上邊, 野菌又唔夠多, 成個PIZZA淨係食倒批皮味, 佢仲要已經係薄皮… 正當我想比個差評時, 經理禮貌地走埋黎問我地食物好冇味, 於是我朋友就一輪咀咁將佢既意見講晒出黎… 講到蕃茄醬有幾失望, 點知經理話會同廚房反映下, 仲多謝我地既意見, 話睇下點樣可以改善, 最重要係, 佢送左PIZZA EXPRESS自己製既蕃茄醬, 話希望可以挽回番我地既信心! 雖然食物一般, 但我真係人生第一次感受倒意見得倒重視, (之前去過合和中心某自助餐食, 有STAFF在收錢時講左D好侮辱既說話, 我就投訴佢, 但經理都只係送左張卡片就打發我地走), 今時今日咁用心既服務態度邊度搵?
所以我為住呢位經理而比個笑臉佢, 真心希望佢生意興隆!
蕃茄醬肉丸
主廚精選沙律