2021-08-27 47 瀏覽
同朋友行開誠品,留意到有間好chill的海景cafe,就嚟坐低食少少嘢傾吓計💕呢間cafe加咗好多港式的元素,感受到裝飾同設計都好有誠意👍🏻環境方面枱同枱之間都好闊落,餐廳唔會太嘈,同朋友傾計都好舒服😌有啲位可以對住維港海景,勁chill,可惜已經full左。我哋兩個女仔叫左兩個burger board同兩杯野飲。呢間主打都係咖啡,留意到可以揀好多唔同的咖啡豆同味道。可惜已經係晚上驚飲左瞓唔着,所以就叫左朱古力。☕MILK CHOCOLATE飲到好香濃嘅朱古力同埋奶香,但又唔會好膩,表面加左少少朱古力碎粒,好好飲👍🏻☕APRICOT HOUJICHA朋友叫咗培茶,都覺得不錯。🍔和牛漢堡 M7 WAGYU BEEF BURGER $238上菜時都覺得賣相好吸引。和牛正常發揮,味道偏淡,個人覺得可以再落多少少胡椒同鹽。個包反而有驚喜,鬆軟得來表面有少少酥脆,睇嚟呢間比較擅長bakery。Side dish係薯蓉同yogurt,個yogurt表面加左蜜糖,好好食。個包如果搽啲Yogurt一齊食就超正,我全程都係咁點住食😂🍔烤雞腿漢堡 GRILLED CHICKEN THIGH BRUGER

我哋兩個女仔叫左兩個burger board同兩杯野飲。

☕MILK CHOCOLATE

☕APRICOT HOUJICHA
朋友叫咗培茶,都覺得不錯。

和牛漢堡
和牛漢堡

烤脾漢堡

🍔烤雞腿漢堡 GRILLED CHICKEN THIGH BRUGER $178

朋友因為唔食牛,所以就叫咗呢個。雞腿肉超厚身,分量十足,煎得酥脆,朋友話整體都ok,可以醃得再濃味少少。

埋單時留意到櫃檯有啲曲奇,好大嚿好吸引,下次來tea 試吓先!

整體來講覺得呢間好chill,咖啡同飲品好出色,好適合同朋友傾偈relax👍🏻