2021-12-20 16 瀏覽
最近壓力好大,朋友話帶我去食一間新餐廳,食完之後好放鬆. 本心諗住原來佢帶我去一間普普通通嘅靚餐廳,點知原來佢帶我去一間非常特別嘅CBD 餐廳!CBD 喺香港仲係比較新,我見過淨係有飲品,但係食物真係第一次! CBD 係由大麻類植物天然產生的其中一種化學物,但他不是大麻,亦不會使人上癮,香港係可以合法使用. 佢可以令人放鬆情緒減低焦慮. 一入到餐廳我已經好興奮,好期待,朋友真對我好! 其實餐廳好體貼,每碟餸菜你都可以選擇加唔加CBD. 我見到隔離枱帶住一個幾歲嘅小朋友,我相信佢就唔會加CBD 了. 首先starter 我哋叫咗「白酒煮藍青口配蒜蓉包」我通常去西餐廳都會叫呢碟dish ..而呢間真係完全高水準,真係超好味! 酒味好濃郁,好香,蒜蓉味亦都非常出. 佢個味道嘅層次多幾多. 我相信佢係個湯汁度用咗好多心機去做. 仲有個蒜蓉包係勁好食. 開頭我都覺得有少少貴($208),但係食完之後我覺得佢係超級值得,下次都會再order ! 跟住落嚟就係煮菜,點咗一個烤羊架,個menu 寫係楓香乳酪醬伴蘋果肉桂泥麥黎麥沙律..個名都有啲吸引,所以都叫咗嚟食.賣相係超靚,味道都好好,係比較上有

一入到餐廳我已經好興奮,好期待,朋友真對我好!

賣相係超靚,味道都好好,係比較上有少少生. 如果煮多2分鐘會再好啲. 我係怕生的😂
而佢嘅醬汁同埋沙律都配合得好好,仲有石榴喺上面,每一啖都覺得幾配合.

另外order 左「香煎虎蝦鮮茄龍蝦汁闊條麵」呢個虎蝦好大隻,d麵都好煙韌,個醬汁有少少辣,但係辣得好”野”味. 幾好幾好!

另外點了一杯cappuccino (with CBD).

呢間餐廳好食,下次一定會再嚟!