得到朋友的推介,黎到呢間聽聞都幾出名的餐廳聚餐。餐廳環境好有mood,綠色+金色歐陸式裝修好有格調,好適合情侶嚟dinner💝一入到去已經覺得好舒服,門口有啲梳化位比等位嘅朋友坐。我地叫左兩個前菜、兩個主菜、一個甜品同飲品。💕炸魷魚天婦羅配雞肝醬$128呢個菜名幾特別,所以我哋就叫咗😂侍應就叫我哋魷魚天婦羅+雞肝醬+多士咁樣夾住食。多士焗到脆卜卜好有口感,配雞肝醬perfect!再加埋魷魚天婦羅都不錯,不過會有少少膩😌💕忌廉白酒煮藍青口 $168呢個菜式好多西餐廳都會見到,正常發揮👌🏻💕貓耳朵意大利粉配茴香豬肉腸 $188貓耳朵意大利粉煙煙韌韌,好有口感。意粉汁有淡淡嘅芝士奶香,有少少驚喜👏🏻💕封門牛柳配薯蓉紅酒汁 $348我哋叫咗五成熟,牛柳煎得剛剛好,口感不錯。不過可能我食開重口味,牛柳略嫌有啲淡味,如果可以再加少少鹽會更佳😌👍🏻是日甜品 Brownie雲呢拿雪糕$88Brownie口感厚實,都好食😌👌🏻不過較甜五餅二魚 $160我又係俾個名吸引而叫咗😂上菜時侍應會將杯面上嘅木魚燒燶少少,帶出木魚嘅香味。酒底偏苦澀,但配上少少鹹香嘅木魚味,又有另一番風味😌👍🏻佢又真係幾盞鬼,配返五
得到朋友的推介,黎到呢間聽聞都幾出名的餐廳聚餐。

一入到去已經覺得好舒服,門口有啲梳化位比等位嘅朋友坐。

我地叫左兩個前菜、兩個主菜、一個甜品同飲品。

💕炸魷魚天婦羅配雞肝醬$128
呢個菜名幾特別,所以我哋就叫咗😂
再加埋魷魚天婦羅都不錯,不過會有少少膩😌

💕忌廉白酒煮藍青口 $168
呢個菜式好多西餐廳都會見到,正常發揮👌🏻

💕貓耳朵意大利粉配茴香豬肉腸 $188

💕封門牛柳配薯蓉紅酒汁 $348

是日甜品 Brownie雲呢拿雪糕$88
Brownie口感厚實,都好食😌👌🏻不過較甜

五餅二魚 $160
我又係俾個名吸引而叫咗😂
上菜時侍應會將杯面上嘅木魚燒燶少少,帶出木魚嘅香味。
酒底偏苦澀,但配上少少鹹香嘅木魚味,又有另一番風味😌👍🏻

佢又真係幾盞鬼,配返五塊餅喺度😂

整體來講,呢間餐廳嘅環境佈置非常出色,好適合情侶玩一班姊妹嚟食嘢同飲酒手打卡。
我哋兩個人埋單千三左右,價錢中上小貴,但勝在環境有格調,如果有啲特別日子都可以嚟慶祝吓😌👍🏻