2021-06-06 390 瀏覽
好耐之前黑木未開張時已經比佢門面吸引左,覺得好日式好正咁,一路都想試,終於今日同朋友試佢既午餐omakase 每位$588加一但感覺並唔係我所想,openrice既食評寫到好好咁,所以可能expect得比較高,但最後覺得完全唔係呢個價錢要有既水準首先,有個燒鱈魚片,香脆好味之後有個沙律,正常日式沙律免治雞肉串,正常燒鯖魚,正常雞軟骨,雞皮串,每樣得兩串,問過,係要share的,但其實雞軟骨同雞皮唔係啲咩好貴既食材,四個人嗌四份588 omakase要share感覺會唔會太寒酸呢?如我我一個人泥食,姐係比半串我?鰻魚,好食粟米芯豚肉,正常豚肉腸,正常。最後有個燒蟹肉帶子普通湯,正常水果甜品,正常可能真係expect得較高,覺得588加一一個人比較唔值,因為啲食材唔係話啲咩特別既野食,somehow喺凍肉店都買得到可以自己燒,同埋佢無得另外散嗌野食,食哂所有野我地都唔飽,想encore野食都無,反去要再買野食

首先,有個燒鱈魚片,香脆好味
之後有個沙律,正常日式沙律
免治雞肉串,正常

燒鯖魚,正常
鰻魚,好食
粟米芯豚肉,正常

豚肉腸,正常。最後有個燒蟹肉帶子普通

湯,正常

水果甜品,正常