黑木亭居酒屋 (金馬倫道)

Black Wood Izakaya (金馬倫道)
2021-11-10 52 瀏覽
呢間居酒屋喺天后都幾出名,估唔到而家都入駐尖沙咀,開咗第一間分店😌餐廳裝修都好有心思,好似去咗日本咁😍有好多卡位,坐得好舒服👍🏻🥗蟹將軍薯仔沙律 $108薯蓉加蟹肉,再加少少沙律醬,酸酸地非常開胃😍擺碟都幾有創意,擺喺蟹殼入面上菜。🍣吞拿魚拼盤 $288有京蔥吞拿魚軍艦、吞拿魚壽司、中拖羅壽司,大拖羅壽司、燒吞拿魚壽司。火炙愛好者表示燒吞拿魚壽司最正,入口即溶😍其他都好新鮮同厚切,高質!🦞芒果芝士澳洲龍蝦 $288雖然係芝士焗龍蝦,但係因為加咗酸酸甜甜嘅新鮮芒果,唔會覺得好滯👍🏻龍蝦肉份量都多,可以啖啖肉,食得滿足😍🦐炸櫻花蝦豆腐 $98豆腐表面鋪滿咗櫻花蝦,外脆內軟,點少少醬油汁,非常好食👍🏻🍹蜜桃烏龍茶熊茶 $58呢個冰造的熊仔超級可愛,造型好有驚喜😍烏龍茶微甜左右,有淡淡的蜜桃味👍🏻如果叫飲品都推介呢款💕🍹北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48好香濃的士多啤梨味,不過可能因為係乳酸,所以比較甜,個人覺得如果怕甜嘅朋友可以叫返蜜桃烏龍茶😌正常來講,呢間居酒屋菜式都好有新意,味道上都做得above average, 值得一試。環境上都非常闊落舒適,有好多卡位,好適合一班朋友嚟傾偈慢慢食😌

餐廳裝修都好有心思,好似去咗日本咁😍
有好多卡位,坐得好舒服👍🏻

🥗蟹將軍薯仔沙律 $108
薯蓉加蟹肉,再加少少沙律醬,酸酸地非常開胃😍
擺碟都幾有創意,擺喺蟹殼入面上菜。

🍣吞拿魚拼盤 $288

火炙愛好者表示燒吞拿魚壽司最正,入口即溶😍
其他都好新鮮同厚切,高質!

🦞芒果芝士澳洲龍蝦 $288

🦐炸櫻花蝦豆腐 $98
豆腐表面鋪滿咗櫻花蝦,外脆內軟,點少少醬油汁,非常好食👍🏻
蜜桃烏龍茶熊茶

🍹蜜桃烏龍茶熊茶 $58
呢個冰造的熊仔超級可愛,造型好有驚喜😍
烏龍茶微甜左右,有淡淡的蜜桃味👍🏻
如果叫飲品都推介呢款💕

🍹北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48