2019-04-12 54 瀏覽
無辣不歡的我,每次行經The one 個十字路口,見到呢個招牌都好鬼想去試。難得男友今日係尖咀做完野,終於肯帶我呢個吃貨去會一會佢了👏🏻位置就係the one十字路口大nike對面條街入到去我以為自己去錯地方。個裝修真係好似入左party room咁,費盡心思,難怪餐廳名叫麻辣派對🥳叫野食既規則就係一個膽,例如一個辣子雞,可以加錢加下面仼何配料。仲有其他川味小食。蜜語水果茶 $38佢餐單寫住麻辣絕配。又真係去台灣食麻辣鍋都有水果bar喎😂茶味香濃同甘口,唔會過甜,生果量多,尤其真係食到個嘴麻麻地既時候食舊西瓜🍉馬上舒緩👍🏻歌樂山辣子雞 $158我地仲加左肥牛同豆乾。份量超足,肥牛食極都食唔完。麻而不辣,仲有淡淡既孜然味,辣子雞炸得香脆可口,仲要啖啖肉唔似出面個啲得盤炸子雞骨咁😒酸辣土豆絲 $68我第一次食熱辣辣既酸辣土豆絲。熱食都炒到爽脆咁,辣中帶酸,非常開胃。紅油火雞腎 $58紅油味香,雞腎唔會太韌,仲有花生同芝麻香味。食完仲會送上一碗甜品。今日係喳咋。唔好以為送就hea煮丫,勁多豆同煲到起哂沙。為呢次麻辣派對劃上完美句號🌶👍🏻

位置就係the one十字路口大nike對面條街

蜜語水果茶 $38

歌樂山辣子雞 $158

酸辣土豆絲 $68

紅油火雞腎 $58
紅油味香,雞腎唔會太韌,仲有花生同芝麻香味。