2024-02-23 455 瀏覽
之前同過朋友食The Jang,試過啲烤肉四人餐都唔錯,今次試吓帶未食過嘅朋友一齊試吓。原來呢排又新出咗套餐,不過今次係二人份量,費時左諗右諗,我地決定直接叫呢個餐感覺方便啲。頭盤先上咗4小碟前菜,除咗有常見嘅泡菜,仲有切條嘅魚糕、沙律同蝦乾拌蔥,水準都正常。1++韓牛及鍋物套餐 $458/兩位用韓牛白泡菜壽司.伴有芥末蘑菇醬,加埋壽司一齊食好過癮,有啲刺鼻感.壽司飯唔同平時日式醋飯壽司,反而有啲似粥嘅質感,但食落又無散開.韓牛加白泡菜食落無咁油膩三合一(韓牛/帶子/蘑菇).擺盤吸引.帶子同蘑菇份量都唔少,帶子雖然未至於超厚切,但食落口感都算新鮮.韓牛輕輕炙燒就食得,牛味唔算超重但又未至於好淡,食落都唔會無咬口鮟鱇魚伴蜆及蔬菜豆腐鍋伴烏冬.額外加配$68升級咗呢個海鮮鍋配烏冬.海鮮配料都唔少,鮟鱇魚都幾多,魚肉厚身.海鮮湯清清地幾好,無乜額外調味料嘅感覺.細細煲二人分享啱啱好韓國蜜桃奶昔.本身驚味道偏淡,但估唔到桃味比士多啤梨味濃.底部桃肉頗多,建議拌勻先飲,桃肉食落都唔太假味韓國草莓奶昔.士多啤梨果肉顏色鮮艷,但味道無想似中酸甜,有少少被奶味蓋過.兩杯奶昔嘅奶味都偏重,另附一小件酥皮

1++韓牛及鍋物套餐 $458/兩位用
韓牛白泡菜壽司
.伴有芥末蘑菇醬,加埋壽司一齊食好過癮,有啲刺鼻感
.韓牛加白泡菜食落無咁油膩

三合一(韓牛/帶子/蘑菇)
.擺盤吸引

鮟鱇魚伴蜆及蔬菜豆腐鍋伴烏冬
.額外加配$68升級咗呢個海鮮鍋配烏冬
.海鮮配料都唔少,鮟鱇魚都幾多,魚肉厚身
.海鮮湯清清地幾好,無乜額外調味料嘅感覺
.細細煲二人分享啱啱好

韓國蜜桃奶昔
.本身驚味道偏淡,但估唔到桃味比士多啤梨味濃
.底部桃肉頗多,建議拌勻先飲,桃肉食落都唔太假味

韓國草莓奶昔
.兩杯奶昔嘅奶味都偏重,另附一小件酥皮餅仔幾好食
2024-02-22