2019-10-17 288 瀏覽
呢排天天開始轉涼,朋友介紹左呢間燉湯外賣,真係好正!👍🏻佢係可以外賣送到,唔洗落街去拎!不過有小小比較麻煩就要提早廿四小時訂餐,但為左返工有得飲燉湯,都係試左😋😋我叫左燉湯套餐,有一個燉湯+一個細飯,同同事分別叫左三個餐:五指毛桃燉唐排,胡椒豬肚燉湯,南北杏菜干燉豬肺,配洋蔥豬扒飯,蜜糖雞翼飯,涼瓜菜圃煎蛋飯!預定既時候揀左1:00-1:30送到,不過就早左小小,約12:40就已經到左🤪一開始見到個包裝覺得都幾仔細,但見到個細飯咁細⋯⋯⋯心諗飽唔飽嫁~~驚唔飽要搵野食~打開發現原來湯料都唔少,可以做送食埋~同埋佢既湯本身無咩落鹽,會俾一包仔鹽你自己選擇落唔落~👍🏻五指毛桃個湯足料好飲,清清地,感覺無味精,唔落鹽始終淡d,所以我都有落鹽~😂胡椒豬肚味濃d,唔洗落鹽都夠味,有豬肚同唐排食~菜干豬肺湯都係清清地,真係有豬肺係入面三個飯入面呢,洋蔥豬扒飯感覺最送飯~因爲有汁,蜜糖雞翼飯得兩隻雞翼,涼瓜菜圃蛋都係兩片蛋角,不過好彩湯料可以當送食,食完唔會好飽,但都唔會餓,都幾好~👍🏻不過重會想飲多d湯~😂唔夠候😜總括黎講,成餐都好正,又方便!係個App到落單就得!今日落定聽日食~題外話個App重
呢排天天開始轉涼,朋友介紹左呢間燉湯外賣,真係好正!👍🏻
胡椒豬肚味濃d,唔洗落鹽都夠味,有豬肚同唐排食~
菜干豬肺湯都係清清地,真係有豬肺係入面

題外話個App重有得睇個廚房既直播,見到個廚房都好乾淨,食得都放心好多😉
燉湯套餐
2019-10-17