2018-09-26 147 瀏覽
早一日訂左枱黎食生日飯, 不過就得返TATAMI既座位咋! 要除左鞋先可以入去坐(坦白講坐一個晚餐既時間其實都幾辛苦, 下次我寧願揀正常既位)(煙肉芝士奶油意大利麵 - 2人份) 侍應同我地講會好大兜, 叫我地4個人點2人份就ok。其實就唔算好大兜, 但咁樣都好, 我地可以試多d其他食物! 味道方面都幾滿意, 芝士味唔算濃, 但就好creamy, 好豐富既口感!(黑芝麻汁煙肉沙律) 用料新鮮, 份量都算多。(味噌茄子) 不過不失, 唔太特別。當前菜食住先係ok既!(牛油醬油燒白子) 我地見未食過白子, 就叫黎試下。原來白子係魚類既精巢,  有豐富蛋白質、維他命D, 日本人係當白子係女人美膚之寶架! 可能本身白子難入味, 食落好似冇乜味咁。(明太子雞蛋卷) 依個係必點呀, 一定要試! 明太子有少少辣, 配著濃濃蛋香, 好滿足! 但我覺得個蛋可以再厚D~(薑汁豬肉野菜+什錦海鮮膾) 野菜有D普通, 食唔到薑味!  什錦海鮮膾細細兜, 但都幾高質, 加埋隻溫泉蛋撈埋好好味!整體都幾抵食, 試左好多野每人都唔駛$200! 下次有機會會再黎試其他野呀(現場見到有D居港日本人都黎食呀!)

(煙肉芝士奶油意大利麵 - 2人份)

(黑芝麻汁煙肉沙律) 用料新鮮, 份量都算多。

(味噌茄子) 不過不失, 唔太特別。當前菜食住先係ok既!

(現場見到有D居港日本人都黎食呀!
2018-09-03
生日