2023-02-22 22 瀏覽
人和月雞煲火鍋放題尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓好耐冇試過放肆,陳喺情人節之前當然就要帶老婆去放肆一下啦,之前都試過人和月都聽過佢哋最出名嘅雞煲,今次嚟當然又要再試吓佢哋嘅雞煲啦酥皮麻辣芝士雞煲首先就係食佢哋嘅頭盤,佢哋都有幾個唔同嘅選擇有雞煲有烤魚,最後我就選擇咗酥皮你試一試,因為酥皮麻辣芝士喺出邊真係未見過,上台都覺得已經好吸引大大塊酥皮,加上邪惡嘅芝士同埋雞煲,簡直就係人間嘅美式極品,佢哋嘅雞件都幾多,配上麻辣同埋酥皮,簡直就係有幾個唔同嘅選擇同配搭,酥皮浸過麻辣雞煲嘅雞汁,都幾入味食飽雞煲,當然就係要食第二樣主菜啦,佢哋有唔同嘅湯底選擇食完邪惡嘅雞煲,老婆又想點一個比較清淡嘅湯底,另外佢哋都有唔同嘅套餐選擇價錢就係唔同嘅等級嘅肉類佢分別就係選擇咗SRF極黑和牛另外佢哋都會有個QR code,你就可以選擇左唔同嘅配料,佢哋嘅選擇都幾多,仲有一樣嘢係啱佢哋。另外佢哋嘅肉類,包括佢哋嘅澳洲M4黃牛都非常之好味,就算係清湯都可以食到牛肉嘅入味,另外可以一試佢哋嘅特級牛胸爽,食落爽化好咬口,封門牛柳就比較有質感,肉味都好出色另外飲品方面佢哋都有好多唔同嘅選擇,除咗汽水之外,佢哋更加
人和月雞煲火鍋放題
尖沙咀海防道38-40號中達大廈3樓

酥皮麻辣芝士雞煲

另外飲品方面佢哋都有好多唔同嘅選擇,除咗汽水之外,佢哋更加有唔同嘅自製茶飲。食完嘢仲可以食個甜品作最後嘅點綴,真係食到非常之飽

總括來講,佢哋嘅食物同質素價錢都係非常之合比例,如果食厭咗其他一般嘅雞煲,人和月絕對係一個與眾不同嘅選擇

#foodie #hkfoodstagram #hkfood #hkfoodlover #kaygorfoodie #hkig #hkfoodie #foodiehk #hkigers #hkfoodblog

#hkfoodblogger #followforfollowback #likeforlikes #like #instalike #likesforlike #likeforfollow #likelike #liketime #likelikelike

#likes #foodie #foodielady #foodblogger #foodstagram #hongkongfoodie