2012-12-28 112 瀏覽
聽朋友講一風堂拉麵最正,但要排好耐隊,等幾十個號碼,聽到就怕怕。今晚係附近睇完戲已經九點九,就去睇下多唔多人,店員話今日既籌已經派完,但可以十點三回來看看有無 quota。最後好彩地可以入去試下。餃子:餃子望落好乾身,食落無咩驚喜,餡肉唔夠鮮甜和多汁。赤丸新味:湯底有點辣;拉麵比較幼身,但有咬口和香滑;叉燒選左瘦叉但都幾肥,而且超薄片又很唸身,沒有肉質既口感。博多醬油拉麵:湯底十分香甜,好好飲;拉麵選左粗麵,更有咬口,但覺得幼麵麵香濃些;叉燒太薄片,感受唔到肉香味;唐心蛋唔太生,蛋黃 “黏黏地”,但唔夠唐心。如果只講湯底和拉麵,真係超正。希望叉燒可以厚身番更好了!此外,拉麵份量好少,食完好唔覺飽 ……店員好忙碌,但仍很有禮貌,做左成日還可以精神奕奕甘招待客人,很好呵!
最後好彩地可以入去試下。
餃子:餃子望落好乾身,食落無咩驚喜,餡肉唔夠鮮甜和多汁。
如果只講湯底和拉麵,真係超正。希望叉燒可以厚身番更好了!
此外,拉麵份量好少,食完好唔覺飽 ……

博多醬油拉麵
赤丸新味