2019-05-31 290 瀏覽
屋企人好鐘意食翠華,但次次都係食晚餐,因為最抵食,大概八十蚊有湯有野飲,雖然比起一般茶記呢個價係貴,但個紅湯好味,豬仔包又香脆,算係咁喇。但食到悶悶地,今次一於叫其他野試下!馬拉炒米 公正啲講,啲蝦就真係唔得架喇,不過六十幾蚊又點會俾新鮮蝦我,唔係梅到難食我都接受架喇。但個米炒得好好,夠乾身,料又多,辣辣地幾過癮。我唔知佢地叫咩名,但我個人就鐘意右邊個芥末醬多啲,唔係話好攻鼻個種,但幾香芥辣味,配個炒米食都幾夾。但我自己就鐘意唔沾醬,但沾醬都幾有特式,唔錯。胡椒豬手 胡椒味幾香,豬手爽口,似胡椒豬肚湯個隻味,中上既品質。黎得翠華食既都知呢個係貴價茶記,除左小量既餐,好多都係散叫品包野食,但炒野係值得推薦,至於值唔值就見人見志

朝椒豬手

胡椒豬手

胡椒味幾香,豬手爽口,似胡椒豬肚湯個隻味,中上既品質。

朝椒豬手