戀上台式料理【台灣美食天堂 You are always gonna be my love…my first love💖】今次要推介嘅就係將軍澳地區最受歡迎的台式料理餐廳之一,讓人彷彿置身於台灣的美食兼打卡天堂—戀上台式料理 First Love♥️♥️.環境:餐廳位於將軍澳海濱附近,店外設有chill爆戶外座位,可以帶埋毛孩一齊溫馨下!店內亦有靚靚花牆/綠草牆,環境清幽舒服,好似置身大自然一樣🍃💖 整間餐廳充滿著濃郁的台灣氛圍,從牆上掛著的傳統台灣藝術品到用心裝飾的餐桌,都展現出對細節的重視,真係「戀上呢間台式料理」啊!另外一個本人覺得好加分位嘅係,「愛戀沒經驗 今天初發現⋯」,餐廳播放住好多耳熟能詳嘅經典粵語老歌,愈聽愈有mood食嘢,聽到個人好開心!!💖.食物:菜單提供了各種經典的台灣美食選擇,包括滷肉飯、三杯雞、魯肉飯、蚵仔煎,更重要嘅各種台式甜品等等。除此之外,亦多元化地融入唔同香港人最愛嘅料理,包括燒肉、酸菜魚,一間店舖滿足你多個願望💖我哋就叫咗:♥️燒肉系列🔹火鍋美國牛小排(100g) $78🔸鹽燒五花腩 $78自助式大鐵爐俾你享受同朋友慢慢對酌燒肉,你都係咪話唔嘆!肉質鮮嫩仲
戀上台式料理
環境:

食物:

我哋就叫咗:
♥️燒肉系列
🔹火鍋美國牛小排(100g) $78
🔸鹽燒五花腩 $78

自助式大鐵爐俾你享受同朋友慢慢對酌燒肉,你都係咪話唔嘆!肉質鮮嫩仲配埋燒汁,滋味十足💖

♥️經典台灣美食系列
🔹台式紅燒牛肉麵~附送前菜 $88
面底我哋揀咗刀削麵,配埋古早牛肉湯底,牛味香濃,牛肉份量多💖

🔸口水雞二小拼盤(口水雞/溏心蛋/豆腐) $68
呢個拼盤好抵食,一個價錢有齊三種滋味,豆腐同糖心蛋就啱啱好兩件,啱啱好夠人頭,口水雞嘅份量就多啲,但係呢個價錢嚟講都好抵💖

🔹鹽酥大大雞扒 $78
推薦推薦!!鹽酥大雞扒份量好多,外皮香脆,內裏雞肉鮮嫩💖

♥️飲品
🔹香芋珍珠鮮奶 $32
🔸樽裝-青島純啤酒 $28
話說我都係第一次見支裝啤酒用凍碗飲😹雪凍個碗飲更加滋味!呢個戰鬥碗真係令人忍唔住飲多兩杯💖

📍:戀上台式料理
地址: 將軍澳唐俊街21號翩匯坊地下G26號舖
電話: 22190191
#將軍澳#將軍澳美食#將軍澳海濱#台式餐廳#台式料理#台式#戀上台上料理#燒肉#酸菜魚#台式飲品
2024-04-15
生日