2019-07-04 99 瀏覽
成日行經呢間野都無入過去,今日咁岩要去pop corn就一於試試佢!將軍澳台式餐廳唔多,呢間算係中上既質素。我點左原汁牛肉麵,揀左幼麵。呢間有個特別之處係成碗麵你都可以自選,例如揀麵底,我揀左幼麵,至於配料既多少都隨你選擇,幾貼心。平時只係日本拉麵鋪見過呢種自選服務。個麵啲牛肉係牛腩咁既樣,咬落幾腍。啲牛係痴埋小小筋,有筋既部分好爽口。但有一兩舊有啲「孩」同痴牙,但整體唔錯。至於個麵不過不失,佢一開始有得揀腍度我揀左正常,出黎既效果真係好正常既一個麵。成個麵最正係個湯底,好清甜,又有啲牛味,下次會想試埋個白湯。順帶一提,佢啲酸菜原來係辣既,但都幾好食,唔會太酸,但唔食得辣既朋友要注意⚠️

原汁牛肉麵

原汁牛肉麵