2022-07-06 112 瀏覽
前排同朋友行完花墟,就黎左呢間 cafe,佢話成日見人係呢間cafe打卡,因為佢好中意紫色。一入門口就見到成間cafe都係紫色好靚,由其係打卡位既紫色吊椅,好靚🧡如有坐window seat仲靚,個邊放左好多紫色都植物/花,影相一流。天花樣吊既紫色植物勁靚,又係點影都好靚🧡飲品兩杯都叫左紫色,好靚💜💜分別係$45 紫薯波波鮮奶 & $45香芋波波鮮奶其實依家好多cafe 或者珍珠奶茶店都好小會有香芋,得返舊式/小店先會有,所以呢到有我都有驚喜。其實佢一沖既時候,我己經聞到好香芋,而入面用左類似其他既波波代替珍珠,但唔識影響係咩黎。小食叫左份簡簡單單既薯條,都香脆熱辣。主食叫左份蟹柳蟹籽意粉share,貌相都吸引,食落口勁creamy,岩哂中意忌廉cream y既朋友。另外,意粉加左木魚,食落去多咗一種日本嘅風味,但唔會好奇怪仲好夾。

天花樣吊既紫色植物勁靚,又係點影都好靚🧡

飲品兩杯都叫左紫色,好靚💜💜
分別係$45 紫薯波波鮮奶 & $45香芋波波鮮奶

小食叫左份簡簡單單既薯條,都香脆熱辣。