2022-03-18 32 瀏覽
今日同朋友經過太子發現咗呢一間新開嘅漢堡店店裏面座位唔算好多,主打都係外賣生意,睇完個餐牌發覺其實選擇都幾多,有好多配搭都好新穎~最後我同朋友分別叫咗一個招牌WB豬牛薯堡,同埋另外一個新出嘅韓式辣醬蝦堡。先講下個招牌WB豬牛薯堡,熱辣辣一出爐份量真係嚇親我,厚度好厚同埋入面真係有好多唔同嘅材料,有齊基本嘅蕃茄芝士,生菜配料之餘,佢嘅主體竟然有齊晒牛肉同豬肉漢堡扒,仲要有塊鬆脆嘅薯餅!無論賣相同口感都係一流,而佢嘅醬汁來講比較清淡,唔會搶咗食材嘅味道,而且食落去都唔係好膩,相當好!而另一個新出嘅韓式辣醬蝦堡,蝦肉彈牙,不過個辣醬就唔係好辣,鍾意食辣嘅人可能有少少失望,但係就好符合普羅大眾嘅口味!整體來講,佢嗰兩個包嘅食材都好新鮮,而且全部都係即叫即整!另外我仲加咗兩個小食,選擇左蕃薯條同薯格,兩個都好足份量!我就比較喜歡蕃薯條,好脆而且蕃薯本身甜味好出,超好食! 而且跟餐嘅價錢一啲都唔貴,值得推薦大家一試!
今日同朋友經過太子發現咗呢一間新開嘅漢堡店