2017-12-01 64 瀏覽
同朋友行完始創之後,大家又肚餓又想食甜碞,就搵到係正對面既宮葉啦.主食返面有拉麵有丼食既由放想留肚食小食同埋甜品,我決定叫個拉麵店員提醒返我地加幾蚊就有野飲一於試下佢啲水果茶啦小食就要雞翼,同朋友一人一串甜品就一定要試佢最出名既芭菲啦關西叉燒拉麵 $52會拉麵大大碗都只係52蚊,今時今日黎講,真係好抵照舊,試下佢個湯底先,濃郁既豬骨湯底再加香重既麻油,令到個湯底幾惹味材料都幾豐富,有4塊叉燒,係我最鍾意既半肥瘦,連埋啲湯同埋麵一齊食就最夾啦,叉燒一定要有啲肥肉至好食,但又唔可以太肥喎隻溏心蛋甜甜地,帶點半熟,個黃入口即溶.鍾意既話可以隻蛋都得另外仲有2塊紫菜,黑木耳,筍性價比頗高+$8 士多啤梨縯紛果茶原價要$30既士多啤梨縯紛果茶, 叫主食再加$8就有得飲,何樂而不為呢固名思義,佢係以士多啤梨為主既,但唔代表無其他水果,入面仲有檸檬,火龍果,奇異果等等,相當豐富味道甜甜地,飲得出真係士多啤梨啲甜味黎,茶味幾特別,應該就係'宮葉菓茶既味啦水牛城雞翼 $40通常係西餐先會見到有水牛城雞翼呢間日式餐廳既水牛城雞翼又出奇地好食喎微辣程度岩岩好,唔會掩蓋雞翼本身既味道值得一試揀甜品個時太多選擇
店員提醒返我地加幾蚊就有野飲
一於試下佢啲水果茶啦
小食就要雞翼,同朋友一人一串
甜品就一定要試佢最出名既芭菲啦

水牛城雞翼 $40
水牛城雞翼
通常係西餐先會見到有水牛城雞翼
呢間日式餐廳既水牛城雞翼又出奇地好食喎
微辣程度岩岩好,唔會掩蓋雞翼本身既味道
值得一試
甜品個時太多選擇,唔知揀邊款好
掀到呢頁見到上面個2款反轉左覺得好搞笑

香橙西柚乳酪抹茶芭菲 $48
香橙西柚乳酪抹茶芭菲
最後要左香橙西柚乳酪抹茶芭菲
本身都諗住食芭菲,要呢個既原因係個雪糕係2溝
抹茶同埋乳酪溝埋一齊食,啲味道係偏向乳酪個邊,酸酸地
另外都要讚下材料好大方,有香橙,西柚,火龍果,奇異果
食落少少仲有米通同埋涼粉添,所以層次都係好豐富既

食完之後都覺得好飽好滿足,值回票價呀
2017-11-30
關西叉燒拉麵