2022-10-19 252 瀏覽
同朋友去開呢頭打波 打波前見太和消防局對面開左間新既日本餐廳 一於試下大埔地膽朋友話呢間野平時食飯時間都幾爆客 好彩我地早去 好快就安排到入座前菜叫左什錦漬物👍近排天氣又濕又翳焗 好岩食 好開胃 為後續作好準備生蠔👍新鮮肥美 配埋上面既三文魚子 大滿足池魚刺身👍肉質細緻爽口 略帶油香 味道鮮甜 師傅既刀功唔錯 切得夠薄 配上佢地特製既醬汁 完美地帶出鮮味壽司👍作為壽司既靈魂 佢地既飯底做得唔錯 夠香夠綿糯❤️海膽質地厚實 味道鮮味 好少係香港食到呢個質素既海膽❤️推介佢地既吞拿魚茸鵪鶉蛋壽司 香綿既吞拿魚茸配上鵪鶉蛋 完美既配搭燒物👍❤️師傅功力夠 燒物燒得外脆內軟 肉汁仲保留到❤️燒白鱔做得好好 魚皮燒到卜卜脆 而魚肉則鮮嫩彈牙另外幾款燒物都做得好出色 不過我唔記得左叫咩名喇🫣👍值得一讚既係雖然爆場 但係佢地既服務好好👍想講今餐真係好驚喜 冇諗過係大埔區居然有咁高水準既小店 下次去開大埔都會再黎👍

前菜叫左什錦漬物👍
近排天氣又濕又翳焗 好岩食 好開胃 為後續作好準備