📍「AOZORA Bakery」- 天后📷麵包店位於天后站附近,由店主一人主理,雖然只有佢一個,但依然有好多唔同款式嘅麵包、甜品、吐司等,一個人一雙手可以製作到咁多麵包真係唔簡單🥹🥹🥹🍴開心果cruffin 💰HK$26✨推薦指數:9/10呢款唔係新鮮出爐個陣買,買個陣係凍凍哋咁,第一次食cruffin唔知係咩口感,本身以為外層嘅酥皮係脆身,點知原來係淋身🤔食落有牛油香但唔算油膩,咬大啖啲個陣入面嘅開心果吉士醬已經湧出嚟🤩🤩🤩🤤呢個開心果醬嘅開心果味夠重,而且食落口感幼滑濃郁,甜而不膩,而且份量仲好多😋(之前食過嘉多拿嘅開心果泡芙,覺得入面嘅開心果吉士醬麻麻哋,呢個出色好多😆)面頭嘅開心果仁碎增添咗開中果香同口感,整體好夾好好食❤️❤️❤️開心果控表示食得好滿足🥰如果外層係酥脆就更正了🫢🍴酒漬果乾法包💰HK$24✨推薦指數:9/10呢款係👧🏻已經回購過嘅麵包,上次食過已經覺得好好食,今次見佢新鮮出爐就再買過😆新鮮出爐拎上手係熱熱哋,食落法包外皮軟熟,口感好煙韌具拉扯力,中間濕潤好軟熟,一改👧🏻對法包嘅認知,唔似普通法包又乾又硬咁😆呢款法包用咗酸種手法做,所以包身食落酸酸哋,但又唔會過酸,容易
📍「AOZORA Bakery」- 天后

🍴開心果cruffin
💰HK$26
✨推薦指數:9/10
如果外層係酥脆就更正了🫢

🍴酒漬果乾法包
💰HK$24
✨推薦指數:9/10
呢款法包用咗酸種手法做,所以包身食落酸酸哋,但又唔會過酸,容易接受😙
成條法包帶有好多唔同種類嘅水果乾,例如提子乾、莓乾、柚子皮、橙皮等,每一啖都食到果乾。味道酸酸甜甜咁好夾😋
因為一條法包都幾長(性價比好高🤩🤩🤩),所以留返一半第二日食,微微用焗爐烘熱返都仲係好軟熟,中意日式麵包嘅朋友仔唔可以錯過呀🫶🤗
  • Pistachio  Cruffin
  • 酒漬果乾法包