2021-09-05 14 瀏覽
今日同同事放咗工之後喺附近嘅餐廳食一啲小食,搵咗一間裝修格局優雅嘅地點平時晏晝嘅時候都好多人排隊,夜晚嘅時候親仲未多人就入嚟坐低休息吓。餐牌上面有好多套餐,而且小食我哋今日就叫咗個黑松露薯條🍟以及中國mix東南亞風味嘅新鮮魷魚🦑黑松露醬薯條🧀🍟 個人非常推介嘅食物。薯仔香味新鮮可口,方角狀薯條炸得香脆,粗幼度適中,有卜卜趣嘅口感,入邊軟林林薯仔肉。黑松露味雖然唔係好重,絕對唔馬虎。配合雞尾酒🍹食用乃是佳品川椒胡麻火焰魷魚鬚本人都好鍾意食魷魚鬚,呢個係我食過咁多個之中其中一個最值得回味嘅魷魚鬚!所有人喺附近飲酒食嘢嘅話,我都建議你哋過嚟試一試!佢有少量內置蕃茄嘅酸味提升食慾,適當嘅川椒提味而且增加刺激感,舌頭中嘅味雷俾川椒開啟咗之後就可以感受到魷魚鬚嘅鮮味。新鮮嘅魷魚鬚非常之爽口,加上蘿蔔絲及香草伴菜最後左焗玉桂蘋果脆脆杯雪糕🍦🤪香噴噴嘅蘋果批上邊有香脆嘅外皮,熱辣辣嘅蘋果肉上邊伴隨着冰凍嘅雪糕球,邪惡嘅配搭非常令人有幸福感覺

黑松露醬薯條🧀🍟

川椒胡麻火焰魷魚鬚