2022-07-30 38 瀏覽
如果你係好耐冇黎大角咀嘅人,咁你可能會錯失咗好多正野。因為大角咀近奧運呢一頭已經發展改變咗好多,好多新落成嘅私樓。環境非常靚,樓上住宅下面就係食肆同埋商舖。今日我哋發現呢一間日式嘅居酒屋竟然做緊酒精放題,我哋兩個酒鬼梗係要去試一試啦。加埋一$500都唔使,3小時任飲!其實出去外邊酒吧飲,飲三四杯都已經差唔多價錢,所以非常抵飲!而且你見到佢嘅選擇非常多,有生啤、燒灼、清酒同埋果酒都可以任君選擇。一坐低,熱心嘅店員已經為我地兩個送上一杯熱辣辣嘅雞湯!從佢奶白顏色望見,呢一個雞湯係有幾咁濃,一定係熬製左非常之耐!佢用咗大量嘅雞件、雞骨、雞肉去煲成,所以飲起嚟充滿雞嘅鮮味,仲充滿骨膠原添,擺得來你會見佢形成咗一層薄漿咁。少少油但係對於要狂飲嘅人嚟講就非常好,幫你個胃打一打底,冇咁傷身。夏天熱辣辣我就比較鍾意飲果酒。一定要飲嘅就係呢一款楯野川子寶芒果酒,用咗好多印度芒果汁去製成,所以飲落好似飲果汁咁樣,但係就充滿咗花香。另外一款係神開蜜柑酒,用咗蜜柑同埋柚子,酸酸甜甜特別醒胃,真係唔啱飲酒嘅都可以當果汁咁飲飲落去。最後一款要推介嘅就梗係佢嗰個自家製梅酒啦,飲落非常之清新,最啱送埋佢啲佐酒小食一齊

夏天熱辣辣我就比較鍾意飲果酒。
一定要飲嘅就係呢一款楯野川子寶芒果酒,用咗好多印度芒果汁去製成,所以飲落好似飲果汁咁樣,但係就充滿咗花香。另外一款係神開蜜柑酒,用咗蜜柑同埋柚子,酸酸甜甜特別醒胃,真係唔啱飲酒嘅都可以當果汁咁飲飲落去。最後一款要推介嘅就梗係佢嗰個自家製梅酒啦,飲落非常之清新,最啱送埋佢啲佐酒小食一齊享用。

自選配料關東煮

呢個魷魚鬚非常爽滑彈牙,就咁用呢一個蘿蔔高湯去滾熟,食起嚟鮮味無窮。

松葉蟹肉椰菜沙律
松葉蟹肉啖啖肉,食起嚟好鮮甜,配埋清新爽嘅雜菜沙律就係簡單嘅美味。

唐揚墨魚咀
墨魚咀細細粒,但份量一d都唔算少,炸得好香好脆但唔油膩,送酒飲特別開胃。

明太子雞翼
脹卜卜,你就知道佢入邊係放滿咗餡料。

咬開一啖就有鮮橙色嘅驚喜。雞翼已經釀入明太子同肉碎,入口嫩滑,質感同少少辣令味蕾滿足!

炸池魚
平時我唔係咁鍾意食魚,因為我驚佢腥,咁當然炸咗嘅魚就非常好啦,一啲腥味都冇!
尤其係呢一款一口就可以食晒成條嘅池魚。食起嚟個骨已經可以咬碎因為炸到脆卜卜,個粉都非常之薄完全唔覺有。

小食嘅質素非常高質,最緊要係酒精類可以任飲三個鐘,真係值回票價!
2022-07-28