2022-01-22 58 瀏覽
難得經過大角咀當然唔少得食下佢嘅人氣台灣食店先,我哋大概7:00去到排咗一陣隊就得去啦 (仲未開始禁堂食嘅時候),見佢入面裝修得幾唔錯,而且都好多人keep住買佢哋外賣。餐單上嘅選擇都幾多,我哋就叫咗佢個招牌超濃芋泥蛋餅,紅燒三寶牛肉麵(轉乾拌麵),酥炸排骨便當同埋試埋佢嘅珍珠奶茶先講吓佢個小食蛋餅,芋泥分量超級多,真材實料而且唔會太甜,都幾飽肚唔好講笑~確實值得一試!而個牛肉乾拌麵,麵身剛剛好唔會太淋太硬,而當中我最欣賞係佢個牛筋,炆得剛好又入味,相反牛肚就冇乜太大驚喜。乾拌麵大家可以放心,吾會太鹹,但略嫌佢個味道層次不足~而另外個酥炸排骨便當,一樣份量十足,排骨炸得好鬆脆,而且我最鍾意就係佢個配菜粉絲,辣辣地好開胃!我同朋友都相對比較喜歡佢嘅便當!珍珠奶茶來講尚算合格,但配上啲主食來講就絕對好滿足嘅一餐!整體來講CP值真係唔錯,大推大家可以試吓佢既小食,聽朋友講佢荃灣開咗分店,大家下次經過都可以試試