2024-03-26 58 瀏覽
鄰近旺角地鐵站, 係A2出口行幾分鍾就到人氣café二恤祖,簡約風的裝修, 亦有好多可愛攪笑的壁畫及擺設, 店員十分有禮貌. -避風塘魷魚鬚 $78.0魷魚鬚煙韌適中鮮甜, 炸得很乾身唔油膩, 重點魷魚鬚真係辣㗎, 十分惹味-檸檬牛油蜆 (每日新鮮採購) $98.0好有誠意製作, 蜆係每日新鮮採購的, 每一隻蜆脹卜卜又大隻, 蜆肉肥美無沙, 重點店員上菜時特別同我講呢個蜆嘅湯汁係可以當湯飲的, 叫我趁熱, 嘩! 一蜆兩食, 好抵, 我聞到陣陣牛油香味及清新嘅檸檬味, 加埋蜆肉, 啖湯好提鮮香甜, 值得推介-黑松露大啡菇牛肝菌意大利飯 $138.0意大利飯粒軟硬適中, 飯入面配上黑松露, 雜菇, 不同芝士, 忌廉, 奶油, 好creamy, 飯面仲有一隻好大嘅大啡菇, 加上巴馬臣芝士片, 香味濃郁, 層次豐富, -二世祖招牌窩夫配豆腐雪糕 $108.0果然係招牌, 格仔窩夫是金黃色, 蛋香味濃, 仲有四件咁多, 配上抹茶蛋黃醬及士多啤梨cream cheese, 抹茶味濃帶甘, Cream Cheese同士多啤梨好夾, 好香甜, 配了豆腐雪糕, 豆腐味濃, 真係好似食緊一嚿豆腐咁, 整

-避風塘魷魚鬚 $78.0

-檸檬牛油蜆 (每日新鮮採購) $98.0

-黑松露大啡菇牛肝菌意大利飯 $138.0

-二世祖招牌窩夫配豆腐雪糕 $108.0
果然係招牌, 格仔窩夫是金黃色, 蛋香味濃, 仲有四件咁多, 配上抹茶蛋黃醬及士多啤梨cream cheese, 抹茶味濃帶甘, Cream Cheese同士多啤梨好夾, 好香甜, 配了豆腐雪糕, 豆腐味濃, 真係好似食緊一嚿豆腐咁, 整個窩夫擺盤十分精緻, 鋪了玫瑰花瓣片, 真係好出色, 真係圓滿, 值得再嚟及推介