2024-03-15 16 瀏覽
天氣好凍呀 今晚放工同老公兩個人拍拖 食浪漫晚餐 揀咗呢一間專食牛扒嘅steakhouse 裝修係輕奢侈風格 掛上好多金色嘅牛頭同大水晶燈 做裝飾🌟晚餐set dinner 有三道菜 1頭盤 2湯 同3主菜 menu 好豐富 好多選擇🌟自家製牛骨牛油麵包 牛油 海鹽 配上多士 toast 頭盤🥗🌟水牛芝士車厘茄沙律大大個水牛芝士 配上自家製醬汁 沙律開胃健康 🌟薄切牛肉片配火箭菜沙律非常之有驚喜 做法非常正宗 生牛肉份量好多 醬汁同火箭菜感覺好balance 酸酸甜甜咁湯🍲🌟頂級牛肝菌忌廉湯 好入味 好creamy 口感豐富🌟龍蝦濃湯 🦞真係有驚喜 非常出色 個湯好入味 非常鮮甜主菜🍽️🌟慢煮美國安格斯7打牛柳🥩牛柳煮得好入味 裏面係好靚嘅粉紅色 好易切開 油脂分佈好平均 好香 配上薯蓉🥔蔬菜等做配菜 好balance 伴碟非常之精緻🌟英式傳統布袋牛柳 8安士份量好多 好香 有易咬開 淡淡肉 裏面有一隻生蠔🦪 外包咗一層煙肉🥓 好特別 係我第一次食 相當精緻特別🍷side dish仲有🌟黑松露薯條🍟 係我鍾意食黑松露醬 熱辣辣 呢度食晚餐好有情調 服務又好好 同老公過咗一個浪漫嘅晚上
天氣好凍呀 今晚放工同老公兩個人拍拖 食浪漫晚餐

🌟晚餐set dinner